vissa dar ska man inte…

alltså jag säger inte att det här skulle kunna hända dig, eller att det ens kan hända dig, men det har hänt mig och därför vill jag bara säga såhär

när du precis har slutat bita på naglarna… och fått en lagom snygg hand för första gången på evigheter. i mitt fall sen jag nu började bita på naglarna vilket jag vill minnas var nån gång i samma veva som jag slutade med tumme… för en sisådär 22 år sen.

jag har bitit bort otaliga metrar död materia med andra ord

ja hur som helst, du står på kicks och väljer ett starkt och glansigt lagom anonymt nagellack av känt märke för att lixom fira att det är mer än två veckor sen du slutade bita på naglarna. du känner dig fin.

väl hemma med denna vackra flaska innehållande något som du länge drömt om men som inte riktigt passat på dina ständigt avgnagda fingertoppar. man skulle kunna tro att du levt ett spännande liv, men nej, det är enkom av nervositet du bitit ner dina kilometer av kroppseget hornmaterial.

du känner dig fin, riktigt fin med nylackade naglar och spretar extra vackert med dina händer och fingrar. som prussiluskan i pippi. typ

då det är en alldeles speciell dag så ska familjen städa, eller i alla fall de äldre medlemmarna. frun – alltså du – hatar att diska så du tar frivilligt badrummet och ger dig hän med skurtrasa och jif så vattnet stänker omkring dig.

du är nöjd med resultatet. riktigt nöjd. du hämtar maken som nu är klar med köket och ni ska ta en dusch. du kliver i badkaret en stund efter din man eftersom du tvättar av sminket under en stunds kontemplation. du halkar på den nysåpade emaljen och du inser i samma sekund som du slår i det andra smalbenet på utsidan av badkaret att du missade en fläck

eftersom maken snart var klar flyttar ni om på varandra och du kliver in i en stråle som dels är för stark och dels för kall så du vrider lite på rattarna och tar ett steg ur strålen

och rakt in i hans armbåge

den träffar mellan näsbenet och ögat. det gör ont. du muttrar nått om att det inte alls är mysigt att duscha med älskling för först får du ont i benet, sen skållar du ryggen och sen får du en smäll. maken skrattar och går ut och spolar lite i handfatet vilket vållar en mer oväntad varmdusch på ryggen. du låter “iiih” och muttrar lite till

du är trött, du går ur duschen och tittar dig själv i ögonen och eftersom du är så fåfäng så kikar du även på dina naglar. du ser att det utlovade 7dagarslacket inte alls höll 7 dagar utan snarare 3 timmar så du tar raskt fram den fina flaskan igen. du smetar på noga på några avskavda naglar och

fipplar sen runt med flaskan så den far filmiskt runt runt i luften under kling och klang och sploing och splatt så skvätter den ljusrosa svindyr lack över hela badrummet, duschdraperi, ditt ansikte, tvättfat, tvålkopp, golv, dina fötter för att slutligen ställa sig rakt upp och ner precis vid toaletten.

det gick i alla fall bort. det gjorde det. men du undrade varför du ens gick in i badrummet med din man.

ja just det… för att ha lite mysigt…

0 comment on vissa dar ska man inte…

 1. Therese
  04/02/2006 at 21:13 (13 år ago)

  Jag är här baby!

 2. prinsessan
  05/02/2006 at 18:32 (13 år ago)

  Hoho, plinga på bara. Jag tänker sitta här hela kvällen. Fast å andra sidan så verkar du ju väldigt mycket gjort så kanske är det bra att du har tråkigt;)

 3. prinsessan
  05/02/2006 at 21:43 (13 år ago)

  Mäh, har du inte uppat nå mer? ;)

 4. caya
  05/02/2006 at 22:13 (13 år ago)

  mäh, jag fastnade…

%d bloggare gillar detta: